top of page
  • Foto van schrijverNicolas Bianchi

De beste positie die je kunt kiezen voor werk is... de volgende!

Ontdek de Ideale Werkpositie voor Maximaal Comfort!

Bij Officepoint begrijpen we dat de sleutel tot productiviteit begint met de juiste werkpositie. Het investeren in ergonomisch kantoormeubilair is een stap in de goede richting, maar er is meer nodig om het meeste uit je werkplek te halen.


Heb je al een comfortabele stoel en bureau? Geweldig! Maar weet je ook hoe je ze optimaal kunt gebruiken? Het is essentieel om te begrijpen hoe je je kantoorinrichting kunt afstemmen op de behoeften van je lichaam, zodat je elke dag comfortabel en productief kunt werken.


Neem de controle over je werkplek en zorg goed voor jezelf tijdens het werken. Ontdek nu onze Ergonomie sectie en geniet van een comfortabele en productieve werkomgeving!


Hier alvast de eerste stappen in de goede richting.


Stap 1

Zorg ervoor dat je een ergonomische stoel hebt en een bureau van de juiste hoogte. Pas de parameters van de stoel aan op jouw lichaamsgrootte. Houd je lichaamshouding in de gaten. Zit rechtop, hang niet onderuit. Houd je voeten op de grond of op de voetensteun. Kruis je benen niet. Onthoud dat een verkeerde lichaamshouding de bloedcirculatie kan verstoren.

Stap 2

Wissel van houding. Zelfs de beste houding wordt na verloop van tijd ongemakkelijk. Verstel de rugleuning om een dynamische zithouding te garanderen. Als het mogelijk is, combineer zitten met af en toe opstaan tijdens het werken.


Stap 3

Neem regelmatig pauzes en... blijf in beweging :) Vergeet niet om elke 20 minuten weg te kijken van het scherm. Kijk uit het raam, bij voorkeur naar iets groens. Verander elke uur van houding. Vind een paar minuten voor wat lichaamsbeweging.


Samengevat

De beste lichaamshouding is de volgende: verander regelmatig van houding om je welzijn te verbeteren en je ruggengraat te beschermen. Ideaal gezien zou je 50% van de tijd in een zittende houding moeten doorbrengen, 25% staand en 25% korte wandelingen maken om evenwicht te behouden en ervoor te zorgen dat je elke dag voldoende beweging krijgt.

23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page