top of page
Pedrali Social sofa voorbeeld

Pedrali

Pedrali Logo zwart

"Beauty, Tradition & Innovation"

Pedrali & Officepoint

Waarom hebben we voor Pedrali gekozen?

Pedrali, familiebedrijf uit het noorden van Italie. Uit de regio vanwaar mijn familie vandaan komt. Wereldspeler als het op stoelen aankomt en 100% made in Italy! De keuze was evident! Daarbovenop hebben we het geluk dat Pedrali een ongeloofelijke eveolutie meemaakt, moderniseert en permanent investeert in product en ontwikkeling waardoor het gamma steeds breder en diverser wordt. 

Pedrali fabriek

Pedrali, opgericht in 1963 in Palazzolo sull'Oglio, is een Italiaans bedrijf dat eigentijds designmeubilair voor contract en woningbouw produceert in het hoofdkantoor van Mornico al Serio (Bergamo), waar het geautomatiseerde magazijn is gevestigd, ontworpen door architect Cino Zucchi, en in de hout divisie in Manzano (Udine).

De collectie is het resultaat van een rigoureus en zorgvuldig onderzoek dat is gerealiseerd bij het creëren van industriële designproducten gemaakt van metaal, kunststof, hout en stoffering. Een kwaliteitsgericht productieproces, met nauwgezette inkoop van gecertificeerde grondstoffen, onderzoek en ware passie voor geavanceerde machines, stapsgewijze planning in elke fase, met de precisie die typerend is voor een vakman: het is deze mix van elementen die Pedrali heeft gemaakt tot een bedrijf van wereldklasse in hedendaags industrieel design. Deze worden aangevuld door een samenwerking met talrijke ontwerpers die Pedrali in staat hebben gesteld door de jaren heen belangrijke prijzen te winnen, zoals de Compasso d'Oro ADI voor de Frida-stoel.

In navolging van de hoekstenen van een productiefilosofie van 100% made in Italy, wordt de activiteit van het bedrijf sinds het einde van de jaren '70 uitgebreid naar de internationale markt via een distributienetwerk dat meer dan 100 landen bereikt.

Bedrijfsfoto van Pedrali
Binnenkant van de Pedrali fabriek

Duurzaamheid

Duurzame producten produceren, zowel vanuit esthetisch oogpunt als vanuit weerstandspunt, is het eerste element dat zorgt voor duurzaamheid. Tijdens het productieproces wordt bijzondere aandacht besteed aan de gebruikte materialen, het grondstofverbruik, de optimalisatie van de hulpbronnen, het afvalbeheer en de emissiecontrole. Zelfs vanaf de ontwerpfase zijn de meubels van Pedrali ontworpen om te worden gedemonteerd en worden ze vervaardigd met behulp van productieprocessen die gericht zijn op het beperken van het verbruik en het vermijden van afval dat het ecosysteem zou beschadigen. Pedrali's producten in plastic materialen zijn gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en zijn recyclebaar en eco-compatibel.

De hoge kwaliteit en het respect voor het milieu vertegenwoordigen dan ook gevestigde praktijken, zoals aangetoond door de ISO 9001-certificeringen voor de kwaliteit van bedrijfsprocessen, ISO 14001 voor een productie gebaseerd op een duurzaam milieubeleid en FSC ™ C114358 voor het gebruik van hout uit gecertificeerde bossen. . De producten van de collectie voldoen aan de Europese normen UNI-EN 16139: 2013 van weerstand, duurzaamheid en veiligheid voor zitmeubelen.

In 2020 voltooide het bedrijf de Corporate Carbon Footprint-studie, die de totale hoeveelheid uitstoot van broeikasgassen (BKG) meet die, zowel direct als indirect, wordt veroorzaakt door de activiteiten die een organisatie in een bepaalde tijdspanne uitvoert.

Organische coating

In 2017 zet Pedrali een volgende stap in de richting van ecologische duurzaamheid door het gebruik van plantaardige verven op waterbasis, die het mogelijk maken om hoge kwaliteitsnormen te handhaven naast een aanzienlijke verlaging van VOS (vluchtige organische stoffen). Deze chemische verbindingen, die in normale verven zitten, verdampen bij kamertemperatuur en kunnen ernstige schade toebrengen aan de menselijke gezondheid en bijdragen aan luchtverontreiniging. Het resultaat is een gezondere en minder gevaarlijke werkomgeving, aangezien deze verven niet brandbaar zijn; minder luchtvervuiling en enorme energiebesparingen, wat leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot.

Pedrali babila sfeer
Binnenkant van de Pedrali fabriek

Gerecycled polypropyleen

Om de ecologische duurzaamheid te ondersteunen, dat is een focus van de bedrijfsfilosofie, worden Pedrali's producten in plastic materialen gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en zijn ze recyclebaar en eco-compatibel.

In 2020 introduceert Pedrali de eerste producten die volledig zijn gemaakt van gerecycled materiaal: 50% uit plastic post-consumer afval en 50% uit plastic materiaal industrieel afval.

Hieronder een paar producten uit de Pedrali catalogus

Remind Pixel chair

Kunststof

Blume lounge chair

Stoffering

Toa tafel met oranje poot en zwart blad

Tafels

bottom of page